De ce supliment cu colagen?

Există multe tipuri diferite de colagen, în funcție de diferitele țesuturi conjunctive ale corpului, iar fiecare tip are propriul mecanism de actiune. Până la 80% din piele este formată din colagen, iar majoritatea este colagen de tip I, care ajută la menținerea umidității și menține pielea fermă și elastică. 

Colagenul este produs in mod natural de organism, fiind principala proteină structurală din organism, dând rezistență și elasticitate oaselor, pielii, părului și unghiilor, cartilajelor, tendoanelor, ligamentelor și chiar vaselor de sânge. De asemenea, formează țesut conjunctiv, „cleiul” care ne ține împreună. 

Îmbătrânirea afectează colagenul în două moduri: începând cu vârsta de aproximativ 35 de ani, producția de colagen încetinește în mod natural. Până la 40 de ani, colagenul este descompus mai rapid decât este produs, iar până la 60 de ani, peste jumătate din colagenul corpului este epuizat. 

CUM SĂ SUSTINEȚI FORMAREA NATURALĂ DE COLAGEN

Nu numai vârsta afectează producția proprie de colagen a organismului. Stresul, fumatul, alcoolul, razele soarelui, bolile autoimune, aportul ridicat de zahăr și alimentația săracă în nutrienți pot avea, de asemenea, o influență negativă asupra nivelului de colagen din organism. 

Mâncând sănătos și variat, menținându-te într-o formă bună, folosind protecție solară și minimizând consumul de alcool și tutun, oferi organismului cele mai bune condiții pentru menținerea pielii sănătoase, a unghiilor puternice și a părului plin.

De asemenea, este important să obțineți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie pentru a produce colagen. Organismul nu formează el însuși acești aminoacizi, așa că ei trebuie să fie furnizați prin dietă sub formă de produse lactate, ouă, carne, pește și fasole. De asemenea, puteți lua un supliment de colagen, care conține toți aminoacizii esențiali.

In aceasta categorie gasesti produse care au scopul de a reface nivelul de colagen pentru a ajuta la o piele mai netedă, unghii și păr mai puternice, îmbunătățirea sănătății articulațiilor și creșterea masei musculare.

Gama noastră de produse cu colagen include colagen simplu  sau colagen sub formă de combinatii  de la mărci premium.

Colagen Marin Oceancoll Beauty, 348 g COLAGEN
Oceancoll este o proteină hidrolizată de colagen marin făcută din pielea peștilor sălbatici prinși în ape reci și adânci. Această proteină marină conține peptide mici, cu greutate moleculară...
135,00 RON 150,00 RON valabil pana la 31 oct.
Colagen Marin Oceancoll Original, 300 g COLAGEN
Ce este Colagenul marin hidrolizat Oceancoll? Oceancoll este o proteină hidrolizată de colagen marin făcută din pielea peștilor sălbatici prinși în ape reci și adânci. Această proteină marină...
126,00 RON 140,00 RON valabil pana la 31 oct.