IMUNONUTRITIE IN CANCER

IMUNONUTRITIA este o ramură a dieteticii şi nutriţiei destul de recent introdusă în portofoliul luptei împotriva cancerului. De multe ori ea este neglijată de către medicul oncolog, mai ales în cazul pacienţilor adulţi.

Pacienții cu cancer au risc mare pentru malnutriție, atât boala cât și tratamentele amenințandu-le statusul nutrițional. Pana la 20% dintre decesele pacienților cu cancer pot fi atribuite mai degrabă malnutriției decât bolii. Astfel, nutriția este un aspect important al îngrijirii multimodale a cancerului. În Europa, doar ceva peste 30% dintre pacienții cu cancer expuşi riscului de malnutriție au primit efectiv suport nutrițional (suplimente nutritionale orale și / sau nutriție parenterală și / sau enterală).

 Definiţia termenului medical IMUNONUTRIŢIE se referă la studiul efectelor nutrienţilor (macronuţrienti, vitamine, minerale şi oligo-elemente) asupra inflamaţiei, formării celulelor albe, formării de anticorpi şi rezistenţei la boli (conform Taber’s Cylopedic Medical Dictionary (editia 2005, pag. 1072).

Oncologia este o arie medicală în care progresele pot îmbunătăţi rezultatele pentru pacienţi, însă prezenţa malnutriţiei la pacienţii oncologici poate limita raspunsul la cele mai bune şi noi terapii. Problemele nutriţionale ale acestor pacienţi trebuie gestionate corespunzător. Pentru a sprijinii imunitatea pacientului, lucrările de specialitate arată că de obicei, răspunsul la imunonutriție este mai bun atunci când aceasta începe să fie utilizată cu ceva timp înaintea tratamentului medical care aduce efecte secundare imunosupresive (chirurgie amplă, chimioterapie citotoxică, radioterapie, etc.), însă uneori la recomandarea medicului/nutritionist-dieteticianului dumneavoastră, puteţi beneficia de efectele acestei terapii şi în timpul tratamentului convenţional.


 

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Suport clienti Luni-Vineri 9.00-17.00

0720110363 contact@onconect.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!