Tratament tumoricid standard – DIETĂ KETOGENICĂ CONTROLATĂ

Medici din diferite clinici, dar şi foarte mulţi oameni de ştiinţă au observat că postul ţinut cu puţin timp înainte de chimioterapie sau radioterapie îmbunătăţeşte efectul terapeutic al acestor terapii tumoricide şi le poate reduce reacţiile adverse. Totuşi renunţarea completă la hrăna constituie în cazul pacienţilor cu cancer un risc suplimentar, mai ales ca deteriorarea starii de nutriţie este considerată a fi printre cei mai importanţi factori de prognostic.

De foarte mulţi ani se cunoaşte că restricţia calorică cronică poate preveni cancerul şi îi poate scădea viteza de dezvoltare. De mai bine de un deceniu se cunoaşte, dar se şi utilizeaza efectul ciclurilor de post terapeutic la unii dintre pacienţii cu cancer. Însă scăderea în greutate a pacientului adusă de o restrictie calorica pe termen îndelungat atunci când se mai şi combină cu efectele secundare – uneori chiar foarte drastice – ale terapiei tumoricide limiteaza drastic utilizarea postului ca interventie de lifestyle la majoritatea pacientilor cu cancer.

Se recomanda cicluri scurte de post terapeutic la anumite tipuri de pacienţi cu cancer, însă numai pe durate de timp strict determinate, bine alese şi întotdeauna susţinute printr-o alimentaţie de sprijin cu efecte pro-oxidative, detoxifiante şi uneori bogată în anumiţi fitonutrienti.Conform unui important articol publicat in Noiembrie 2010 in Cell Cycle, scopul postului terapeutic este dat de remarcabilele schimbări pe care acesta le aduce, precum: micşorarea glicemiei cu stimularea ketogenezei, reducerea IGF-1 prin depleţionarea ţesuturilor în glucoză dar şi scăderea – probabil prin autofagie – a multor altor proteine şi alte molecule mici intracelulare, fapt ceea ce poate conduce la scăderea rezistentei la chimioterapie şi protejarea celulelor normale la diferite toxice, inclusiv cele aduse de drogurile citotoxice. Un post terapeutic de cel putin 48 ore poate să protejeze celulele eucariote normale DAR NU ŞI PE CELE CANCEROASE de efectele toxice ale chimioterapiei prin fenomenul denumit Rezistenţă Diferenţială la Stress (Differential Stress Rezistance – DSR).

Pacienţii trebuie să îndeplinească mai multe criterii dintre care în mod obligatoriu sunt urmatoarele patru:
1. Să fie adulţi.
2. Să aibe un IMC (Indice de Masa Corporala) cu totul rezonabil.
3. Să nu fi fost diagnosticaţi cu malnutriţie sau caşexie neoplazică.
4. Să obţină acordul medicului curant pentru această intervenţie de lifestyle.
Cercet. Dr. Horatiu Albu (specialist român în Nutriție Ortomoleculară, – Președinte al Societății Române de Medicină Ortomoleculară)

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Suport clienti Luni-Vineri 9.00-17.00

0720110363 contact@onconect.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!