Vitamine si minerale ... MICRONUTRIENTII NOSTRI VITALI

In ceea ce priveste importanta vitaminelor si a mineralelor in mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor, acestea joaca un rol esential in functionarea adecvata a organismului uman. Aceste substante nutritive esentiale ajuta la reglarea proceselor fiziologice, la cresterea si dezvoltarea celulelor, la mentinerea sanatatii oaselor, la functionarea normala a sistemului imunitar si la mentinerea sanatatii pielii, parului si ochilor.

Exista mai multe tipuri de vitamine si minerale, iar fiecare dintre ele indeplineste functii specifice in organismul nostru. De exemplu, vitamina C este importanta pentru sistemul imunitar si pentru sanatatea pielii vitamina D este importanta pentru absorbtia calciului si sanatatea oaselor, iar fierul este important pentru producerea de hemoglobina, care ajuta la transportul oxigenului in corp.

Deficit de vitamine si minerale

Daca nu primim suficiente vitamine si minerale prin dieta noastra, putem dezvolta deficiente nutritive care pot duce la diverse afectiuni si boli. De exemplu, o deficienta de vitamina C poate duce la scorbut, o afectiune caracterizata prin slabiciune musculara, anemie si sângerari gingivale. De asemenea, o deficienta de vitamina D poate duce la osteoporoza si alte probleme de sanatate osoasa.

De aceea, este important sa includem alimente bogate in vitamine si minerale in dieta noastra zilnica, cum ar fi fructele si legumele proaspete, carnea, ouale si produsele lactate. De asemenea, suplimentele de vitamine si minerale pot fi utile in cazul in care nu primim suficiente nutrienti prin alimentatie sau daca suntem in perioade de crestere, sarcina sau alaptare.

Inainte de a incepe sa luati suplimente de vitamine si minerale, este important sa consultati medicul dumneavoastra sau un specialist in nutritie pentru a va asigura ca alegeti suplimentele potrivite si ca doza este adecvata pentru nevoile dumneavoastra individuale. De asemenea, nu ar trebui sa inlocuiti niciodata alimentele sanatoase cu suplimente, deoarece alimentele ofera si alte substante nutritive importante, cum ar fi fibrele si carbohidratii complecsi.

OlioVita x60cps, VITAE VITAMINE SI MINERALE
Oliovita este un produs pe bază de extras de ulei de cătină de înaltă calitate ce ajută la menținerea sănătății pielii și a mucoaselor. Este singurul produs pe bază de ulei de cătină care se...
110,00 RON