Căderea ereditară a părului (alopecia androgenetica)

Alopecia androgenetica este termenul medical folosit pentru a se referi la caderea ereditara a parului

Pierderea părului poate reprezenta o provocare emoțională semnificativă pentru mulți oameni, iar una dintre cele mai întâlnite cauze ale acestei probleme este alopecia androgenică, cunoscută și sub numele de alopecie ereditară.

Alopecia androgenică este o formă de pierdere a părului cauzată de predispoziția genetică și de influența hormonilor androgeni, cum ar fi dihidrotestosteronul (DHT). Factorii genetici joacă un rol esențial în dezvoltarea alopeciei androgenice, cu transmisie ereditară în special de la părinți la copii. DHT este un hormon derivat din testosteron care poate afecta foliculii de păr, conducând la subțierea și slăbirea părului. Hipersensibilitatea mostenita a foliculilor de par la androgeni, în special la DHT (dihidrotestosteron), determina degenerarea progresiva a foliculilor de par. Acest lucru afecteaza atat barbatii, cat si femeile, principala diferenta fiind în modul în care progreseaza.

> Cu cat degenerarea foliculilor de par este mai avansata, cu atat caderea parului va fi mai grava.

> Petele chelie trebuie tratate cat mai devreme posibil.

> De asemenea, ar trebui sa urmareasca pastrarea si întarirea structurii existente a parului.

Thymuskin Classic Sampon si Ser

Progresia tipica a alopeciei androgenetice la barbati

Evolutia alopeciei androgenetice la barbati

În stadiul initial, curatarea regiunii frontale este tipica, cu o linie de par care se retrage progresiv, care se dezvolta în asa-numitul cap de calugar.Progresia tipica a alopeciei androgenetice la femei

Evolutia alopeciei androgenetice la femei


La femei, caderea parului este putin mai moderata: firele de par sunt de obicei subtiri în zona din jurul cortexului. Nu duce la chelie, dar rarirea parului este evidenta.Tehnologia peptidelor timice in alopecia androgenetica

Tratamentul cu Thymuskin a câștigat popularitate datorită formulei sale inovatoare care ajută la stimularea creșterii părului și la întărirea foliculilor afectați de alopecie. Complexul patentat de ingredient activ GKL-02 continut în Thymuskin este format din peptide timice non-animale.

Activitatea biologica a Thymuskin este deosebit de evidenta în activarea celulelor de par (keratinocite), care au o influenta decisiva asupra cresterii parului. Formarea parului este stimulata.


Thymuskin Classic Ser
THYMUSKIN ® CLASSIC


Pentru caderea genetica a parului, recomandam utilizarea Thymuskin Classic Serum timp de cel putin 6 luni. Alege, de asemenea, samponul Thymuskin care se potriveste cel mai bine tipului tau de par.

Vezi Linia de produse

Sfaturi si recomandari in alopecia androgenetica

> Utilizati cel putin 6 luni. Primele rezultate sunt vizibile de obicei dupa aproximativ 12 saptamani.

> Caderea ereditara a parului (alopecia androgenetica) nu este o boala si nu poate fi vindecata. Prin urmare, caderea parului poate aparea din nou dupa terminarea tratamentului.

> În cazurile usoare, utilizarea pe termen lung a samponului Thymuskin este suficienta ulterior.

> Daca apare din nou caderea parului, combinatia de sampon si ser Thymuskin trebuie utilizata pe termen lung.

> Thymuskin este potrivit pentru utilizare pe termen lung.

Alopecia androgenică sau alopecia ereditară reprezintă o provocare pentru mulți oameni, însă există opțiuni de tratament disponibile pentru a gestiona această problemă. De la tratamentele topice și medicația orală până la terapiile cu laser și transplantul de păr, fiecare individ poate găsi soluția potrivită pentru a recâștiga încrederea în aspectul său și pentru a-și restabili sănătatea părului.

Caderea parului poate avea multe cauze. Daca problema persista, solicitati sfatul medicului sau farmacistului. Informatiile si sfaturile de pe aceste pagini nu înlocuiesc o vizita la medic si nu reprezinta un diagnostic medical.