Caderea parului dupa tratamentul oncologic

Caderea parului dupa tratamentul oncologic are un impact psihologic major asupra pacientilor, chiar daca nu ameninta viata. Caderea parului (alopecie) dupa tratamentul oncologic este adesea numita Alopecia medicamentosa.

Citostaticele administrate in timpul chimioterapiei determina pierderea parului la nivelul capului (cel mai adesea reversibila). Evolutia, in acest caz, depinde destul de mult de subtantele folosite, de doze si durata terapiei.

Caderea parului dupa tratamentul oncologic

Medicamentele citostatice inhiba cresterea celulara, dar un efect este si inhibarea activitatii foliculilor pilosi. In mod normal, parul creste la loc in aproximativ 3 luni dupa incheierea chimioterapiei, dar s-au semnalat tot mai multe cazuri de tulburari persistente de crestere a parului.

- Tratamentul de ingrijire cu Thymuskin concomitent cu terapia oncologica accelereaza regenerarea parului, fiind un tratament eficace pentru alopecia indusa de citostatice

Din pacate, efectul pierderii parului este destul de des neglijat in contextul terapiei oncologice. Argumentul comun este faptul ca pierderea parului nu ameninta viata. Efectul psihologic este complet subestimat. Acest lucru poate afecta negativ sistemul imunitar in plus fata de medicamente. 

Evolutie tipica a caderii parului

                  
Evolutie alopecieEvolutie alopecieEvolutie alopecieIn majoritatea cazurilor, parul cade complet in 3-5 saptamani de la prima sedinta de chimioterapie. In timpul tratamentelor mai blande, pierderea parului este moderata, in cel mai bun caz.

Ingrijire cu THYMUSKIN® 

THYMUSKIN® este ideal ca tratament pentru caderea parului indusa de chimioterapie concomitent cu terapia oncologica, perfect adaptat nevoilor. Hraneste si revitalizează radacinile parului, accelerează procesul de regenerare și promoveaza cresterea sanatoasă a parului după chimioterapie. In special, complexul de peptide timice GKL-02 determina stimularea eficienta necesara cresterii foliculului pilos.

- THYMUSKIN FORTE Sampon & Ser pentru caderea masiva a parului si special pentru scalp si par afectat, deteriorat.

- Pentru chelie sau fire putine de par recomandam Sampon THYMUSKIN CLASSIC in combinatie cu Ser THYMUSKIN FORTE

- THYMUSKIN CLASSIC Sampon & Ser pentru utilizare generala ca tratament pentru caderea parului este potrivit in cazuri de chimioterapie in doze mici sau preventiv inaintea chimioterapiei

- In cazul unei pierderi de par difuze indusa de medicamente citostatice, recomandăm utilizarea Thymuskin Forte Sampon si Ser timp de 3-6 luni, cel putin pana cand parul iși recapata aspectul uniform si se poate observa o structura normala, naturala. Un numar foarte mare de substante de ingrijire premium compensează deficientele caracteristice in cazul problemelor pe termen lung.

La inceputul utilizarii Thymuskin, activarea foliculilor pilosi poate determina o crestere a pierderii parului. Pentru a minimaliza acest posibil efect, puteti incepe utilizarea doar a Thymuskin Sampon in prima saptamana, apoi aplicati Thymuskin Ser incepind cu a doua saptamana la fiecare a doua zi, apoi cresteti frecventa de aplicare pana la aplicare zilnica in a patra saptamana. Dupa imbunatatirea starii parului urmati procesul invers pentru a finaliza terapia cu Thymuskin.

Poti vedea si colectia noastra de turbane pentru un plus de feminitate. 

Este important sa stii ca dupa tratamentul oncologic poti avea un par natural, sanatos si revitalizat.

Căderea părului poate avea multe cauze. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului sau farmacistului. Informațiile și sfaturile de pe aceste pagini nu înlocuiesc o vizită la medic și nu reprezintă un diagnostic medical.

Articole similare