Chelia si fumatul

Fumatul poate duce la caderea parului: fapt sau fictiune?

Tigarile si efectele lor nocive sunt deja discutate pe larg. Avertismente noi, alarmante gasim continuu pe pachetele de tigari, astfel incat va fi cumva urmatoarea "Fumatul cauzeaza caderea prematura a parului"? Cele mai recente rezultate de cercetare nu deduc ca ar putea exista o motivatie suplimentara pentru a opri fumatul... 

Fumatul dauneaza foliculilor de par

Chiar si celulele sanatoase au o durata de viata limitata. Fiecare celula din corpul tau are un fel de program de auto-distrugere", care duce, in prima etapa, la micsorarea celulei si apoi la moartea celulei la un anumit moment. Acest proces are loc pentru a se asigura ca numarul de celule din organism nu creste incomensurabil si ca celulele alterate sunt eliminate. Fumatul pare a fi un factor care activeaza acest program de auto-distrugere a celulei inainte de momentul natural in timp, si, astfel, reduce foarte mult durata de viata a celulelor foliculare. Acest efect a fost dovedit in testarea pe animale pentru foliculii de par afectati de fumul de tigara. 

Modificari ale echilibrului hormonal ar putea fi, de asemenea, un motiv

Nicotina are efectul de a bloca estrogenul. Acest hormon, care promoveaza cresterea parului la femei, printre altele, are efectul exact opus in cazul in care nivelul sau in organism este prea mic: caderea parului. Multe femei observa aceasta problema in timpul sarcinii, atunci cand nivelul de estrogen creste la inceput si apoi scade din nou dupa nastere, si mai tarziu , atunci cand menopauza cauzeaza fluctuatii la nivelul hormonilor. Pe langa aceste procese naturale, alti factori, cum ar fi fumatul, pot avea un efect negativ asupra nivelului de estrogen si de a promova pierderea difuza sau hormonala a parului la femei. 

Fumatul intensifica efectul alopeciei androgenetice

Caderea genetica a parului este cel mai frecvent motiv pentru caderea parului atât la barbati, cât si la femei. Pe scurt, o suprasensibilitate a foliculului de par la un produs de degradare a hormonului masculin testosteron cauzeaza atrofia pe termen lung a foliculului si provoaca moartea acestuia, facand imposibila cresterea unor noi fire de par in zona respectiva. Probabilitatea de a fi afectati de aceasta forma de pierdere a parului este aproape dublata in cazul in care o persoana fumeaza. In cazul in care consumul de tigari este mai mare decat un pachet pe zi, atunci aceasta probabilitatii creste chiar si la 130%. Deci, caderea parului nu depinde doar de fumat, ci si numarul tigarilor este, de asemenea, important. 

Diagnosticul de caderea parului necesita o anamneza precisa

Caderea parului este un domeniu larg, care este din ce in ce mai studiat de catre oamenii de stiinta. Acest lucru este de inteles, dupa stim ca pierderea parului duce la o presiune emotionala mare si o pierdere de stima de sine pentru majoritatea oamenilor afectati. Cu toate acestea, cauza pierderii parului poate fi, de asemenea, o combinatie de diferiti factori si de aceea diagnosticul trebuie pus cu atentie. Deseori se concentreaza prea mult pe factorii pur medicali si nu se acorda suficienta atentie faptului ca stilul de viata si psihicul influenteaza cresterea parului nostru. In conformitate cu aceste constatari, Fumatul pare a fi un factor in caderea parului, care nu poate fi ignorat si de aceea nu ar trebui sa subestimeze riscul, asa numitei, placeri de a fuma.

Ia initiativa si alege produsele THYMUSKIN potrivite caderii parului tau!

Căderea părului poate avea multe cauze. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului sau farmacistului. Informațiile și sfaturile de pe aceste pagini nu înlocuiesc o vizită la medic și nu reprezintă un diagnostic medical.

Articole similare