Matreata si eczema (dermatita) seboreica

Matreata de diferite tipuri – eczema seboreica în detaliu 

Matreata este un fenomen răspândit. Persoanele afectate cunosc stresul psihologic și incertitudinea de a fi nevoiți să-și verifice în mod constant urmele de matreata. Dar, dacă se produce presiune prin spălarea părului din ce în ce mai des, acest lucru poate duce rapid la un ciclu vicios. Exista mai multe tipuri de matreata. Este nevoie de un diagnostic precis și de un tratament corect. 

Pielea se reînnoiește pe întregul corp

Pielea noastră este cel mai mare organ al corpului uman. Spre deosebire de alte celule, ea se reînnoiește de-a lungul întregii noastre vieți. Acest proces, în care celulele pielii sunt împinse din ce în ce mai spre exterior și, în cele din urmă, eliminate după ce mor, durează aproximativ patru săptămâni. Acesta are ca rezultat celule moarte fine, abia vizibile, pe care le pierdem în timp. 

Celulele vizibile ale pielii moarte sunt un indicator

Dacă în locul acestor celule fine, invizibile ale pielii, există cantități mai mari de celule ale pielii moarte ușor vizibile, uscate sau grase, singure sau unite, aceasta ar trebui să ridice îngrijorarea cu privire la problemele legate de procesul de autoînnoire a pielii. Eczema seboreică, numită și dermatită seboreică sau seboree, este un posibil diagnostic. Cel mai bine este sa fie stabilit de un dermatolog. În acest caz, celulele moarte ale pielii tind să fie grase și să se detașeze ca particule coezive. Cu toate acestea, cel mai vizibil indicator este o decolorare gălbuie până la roșiatică a scalpului, care prezintă, de asemenea, semne de reacții inflamatorii în majoritatea cazurilor. 

Matreata – cauze ale aparitiei

Eczema seboreică pare a fi cauzată de predispoziția genetică. Aceasta afectează în special bărbații cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani și poate afecta nu numai scalpul, dar și alte regiuni ale corpului la nivelul carora există numeroase glande sebacee. Se bazează pe un proces de reînnoire celulară funcțională, care poate avea multe cauze: ciuperci ale pielii, alimentație greșită, stres sau modificări hormonale sunt doar unele dintre ele. Dar, chiar dacă stresul psihologic este dificil, problema poate fi ușor ameliorată în majoritatea cazurilor, cu o anumită răbdare. Este necesar un produs de îngrijire adecvat. 

Regenerarea scalpului este obiectivul principal

Tratamentul eczemelor seboreice poate necesita terapie variată.

Recomandăm THYMUSKIN Sampon Regenerator pentru Scalp, Antimatreata ca tratament de susținere:

- calmează un scalp inflamat cu ingrediente pe bază de plante,

- ameliorează mâncărimea și roșeața și

- reglează producția de celule moarte ale pielii.

Datorită acestor proprietăți, THYMUSKIN Regenerator pentru Scalp poate fi folosit în formele mixte de matreata, cum ar fi depozitele grase și celulele moarte uscate, dar si în alte cazuri în care scalpul are nevoie de o atenție specială datorită iritării.

Datorită substanței active cu eficienta dovedita GKL-02, care imită extractul timic natural, acesta combate simultan căderea părului ereditara (alopecia androgenetica sau ereditara).

THYMUSKIN Regenerator pentru Scalp este potrivit pentru utilizarea pe termen lung și in scop de preventie. 

Pentru a-ti ajuta cat mai mult scalpul, ia-ți ceva timp liber din când în când, pentru că si stresul poate provoca și episoade de eczemă seboreică. Aerul proaspăt și lumina soarelui par, de asemenea, să aibă efecte amelioratoare; pe de altă parte, frigul tinde să agraveze simptomele.

În acest sens: profitați bine de zilele însorite!

Aparitia matretii poate avea multe cauze. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului sau farmacistului. Informațiile și sfaturile de pe aceste pagini nu înlocuiesc o vizită la medic și nu reprezintă un diagnostic medical.