Ai grija de unghiile tale in timpul tratamentelor

Tratamentele chimioterapeutice si in special cele pe baza de taxani pot avea efecte secundare mai mult sau mai putin semnificative asupra unghiilor. Unghiile devin fragile, moi, casante și se despicausor. Mai poroase, sunt mai susceptibile de a prezenta urme de decolorare, pete sau chiar înnegrire. Aceasta poate uneori chiar, în unele cazuri, să ajungă până la desprinderea unghiilor.

Pentru a evita pe cât posibil acest lucru, este foarte important să acordați o atenție deosebită unghiilor dumneavoastră în timpul tratamentelor, atât pe cele ale mâinilor, cât și pe cele ale picioarelor, pe care de multe ori avem tendința să le uităm.

Ingrijirea unghiilor in timpul tratamentelor

Acțiuni zilnice simple pentru a vă proteja unghiile

- Nu tine unghiile prea lungi sau prea scurte si foloseste o pila pentru a le scurta. În ceea ce privește cuticulele, nu le atingem decât pentru a le hidrata cu un tratament adecvat.

- Pentru toate treburile casnice sau de grădinărit, purtați mănuși căptușite cu bumbac pentru a vă proteja unghiile de produsele dure și de orice lovituri pe care le-ar putea primi.

- Evitati contactul prelungit cu apa.

- Aplicați lacuri fortifiante de protecție

Protejați-vă unghiile încă de la începutul tratamentului

Încă de la prima ședință, protejează-ți unghiile aplicând diferite straturi de lac pe acestea pentru a favoriza prinderea unghiei pe deget dar și straturile de cheratina intre ele și pentru a evita unghiile moi și despicate.

Începeți cu un  strat de bază protector îmbogățit cu silicon și oligoelemente, fortificând unghia și formând pe ea o peliculă protectoare.

Aplicați apoi 2 straturi de lac colorat îmbogățit cu siliciu fortifiant și uree hidratantă. Acest lac trebuie să aibă o acțiune anti-UV pentru a preveni înnegrirea unghiilor, mai ales în contextul chimioterapiei pe taxani.

Unele nuante sunt foarte discrete si naturale, combinate cu un top cu efect mat, vor fi invizibile pe unghie si se vor potrivi chiar si barbatilor.

Finalizați cu un strat de strat superior îmbogățit cu siliciu. Acest lucru vă va proteja unghiile, prelungind în același timp durata de viață a lacului. Finisajul stratului superior de protectie, natural, mat, irizat sau chiar gel, poate fi ales după dorința dumneavoastră. Acesta din urmă poate să dubleze durata ojei tale cu un finisaj ultra-strălucitor.

Se recomanda cand lacul incepe sa se descuameze sa nu se faca retusuri ci sa se indeparteze lacul si sa se reia.

Pentru indepartarea ojei, preferați un solvent fără acetonă și, dacă este posibil, îmbogățit cu uleiuri vegetale care vor îndepărta toate urmele de lac în timp ce vă hrănesc unghiile.

Hidratează-ți bine unghiile

În timpul tratamentului, pielea și în special cea din jurul unghiilor, devine mai uscată. Apoi este necesar să-l hidratezi de câteva ori pe zi cu un produs specific pe baza de ulei sau textură cremă, după preferință.

Ce să faci la sfârșitul tratamentului?

Este necesar să se continue timp de câteva luni cel puțin după tratament, aplicarea unei baze de protecție îmbogățită în siliciu și oligoelemente, pe tot timpul de recreștere completă a unghiei.

Tratamentele au încetinit foarte mult diviziunea celulară, ducând la o încetinire semnificativă a creșterii unghiilor.

La sfârșitul tratamentului, pentru a reactiva creșterea unghiilor și a favoriza creșterea unghiilor mai puternice, nu ezitați să aplicați pe rădăcina unghiei, prin masaj, un tratament activator de creștere îmbogățit cu siliciu, calciu și aminoacizi, ajutând la revigorarea mecanismului de creștere a unghiilor.

Poate părea puțin restrictiv, dar îți vei dezvolta rapid gustul pentru a avea grijă de tine în aceste momente și unghiile tale îți vor mulțumi pentru asta.