Boost de energie pentru piele - Vitamina C

BOOST DE ENERGIE PENTRU PIELE CU COLAGEN ȘI ANTIOXIDANȚI

Mulți asociază vitamina C ca remediu numărul unu pentru combaterea racelilor și a nasului care curge, iar vitamina C are, de asemenea, un impact mare asupra sistemului imunitar și poate reduce oboseala și epuizarea. Dar vitamina C poate face mult mai mult decât atât.

Vitamina C îți afectează pozitiv corpul în mai multe moduri! 

VITAMINA C CREȘTE CONȚINUTUL DE COLAGEN

Colagenul este un cuvânt care se află pe buzele majorității oamenilor când se vorbește despre menținerea unui aspect tineresc, deoarece colagenul menține fermitatea și elasticitatea pielii. Dar ce este colagenul?

Pe scurt, colagenul este o proteină care ajută la formarea oaselor, cartilajelor, tendoanelor, pielii și multe altele. Colagenul menține funcția țesutului nostru conjunctiv, permițându-i să „țină împreună” corpul și să-l mențină puternic și rezistent. Țesutul conjunctiv este „cleiul”, ați putea spune.

În anii noștri tineri, organismul are un conținut natural ridicat de colagen în organism, dar odată cu vârsta această cantitate va scădea și țesutul conjunctiv se va slăbi ca urmare. Acest lucru se poate observa in pielea devenind mai laxa si mai ridata, poate exista celulita pe coapse si corpul isi pierde netezimea si elasticitatea. De asemenea, poate apărea ca oase și articulații care încep să „crape” sau să freacă atunci când ne mișcăm – semnele tipice ale vârstei care ne spun că corpurile noastre nu sunt la fel de puternice ca înainte.

Acesta este motivul pentru care colagenul este important pentru organism și aici intervine vitamina C, deoarece vitamina C merge direct la creșterea producției de colagen a organismului și, prin urmare, a funcționalității țesutului conjunctiv. Vitamina C este, prin urmare, o sursă de colagen crescut și, prin urmare, și o sursă de anti-îmbătrânire.

 

Ce sunt radicalii liberi?

Radicalii liberi sunt molecule instabile care apar ca un produs secundar al consumului enorm de energie de către celulele corpului. Celulele corpului sunt mereu ocupate; ocupat cu lupta împotriva microorganismelor străine, creșterea și împărțirea, reînnoirea și reconstrucția, iar asta necesită multă energie, iar produsul secundar al procesului este radicalii liberi.
Poate fi comparat cu gazele de eșapament dintr-o mașină. Mașina arde combustibil pentru a funcționa și, pe baza acestei arderi, emite gaze de eșapament. Celulele folosesc multă energie pentru a funcționa optim și din acest proces sunt eliberați radicalii liberi.

Radicalii liberi au un impact negativ asupra organismului. Ei încearcă să se atașeze de substanțe sănătoase din organism și dacă reușesc, substanța se va oxida – adică își va pierde efectul sau va fi „reprogramată” într-un mod nepotrivit, ceea ce poate duce la modificări celulare.

Ce pot face antioxidantii?

Și atunci intră în joc antioxidanții din vitamina C. Antioxidanții intră și împiedică atașarea radicalilor liberi la substanțele sănătoase din organism. Antioxidanții pur și simplu neutralizează radicalii liberi. De fapt, ai putea spune că antioxidanții sunt pentru corpul tău ceea ce este Duminica fără mașini pentru mediu.

Lamaia, sursa naturala de vitamina C

Întotdeauna vor exista radicali liberi în organism, dar putem face ceva pentru a-i reduce. Pe de altă parte, există unele aspecte externe care măresc cantitatea pe care o putem reduce. Pot fi razele soarelui, consumul de alimente grase sau de alcool, poluarea aerului, fumul de tigara, infectiile din organism si altele asemenea, care pun celulele in ore suplimentare si putem fi constienti de adaugarea de antioxidanti prin dieta si produsele noastre de ingrijire.

PROPRIETĂȚILE VITAMINEI C DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A PIELII

Prin urmare, vitamina C este un ingredient un pic miracol în îngrijirea pielii, deoarece poate:

  • Întărește pielea prin menținerea elasticității și fermității țesutului conjunctiv
  • Protejeaza pielea împotriva influențelor externe
  • Combate daunele solare, inclusiv schimbările pigmentare
  • Oferă pielii o suprafață mai netedă
  • Oferă o piele sănătoasă și puternică, care are multă strălucire

Nu avem niveluri naturale de vitamina C în corpul nostru, așa că trebuie să obținem vitamina fie prin alimentatie sau suplimente alimentare cu Vitamina C, fie prin îngrijirea pielii cu produse care contin Vitamina C pentru a beneficia de proprietățile sale unice și super-amplificatoare.

Crema AHA cu Vitamina C pentru stralucirea pielii

Specialitatea noastră sunt produsele eficiente de îngrijire a pielii care întăresc pielea, așa că arunca o privire prin catalogul Onconect si gaseste ingrijirea necesara pielii tale.