Sfaturi pentru a va determina nuanța pielii

Sa definim cu precizie nuanta pielii și tonul acesteia nu este ușor. Cu toate acestea, este important să faceți acest lucru dacă doriți să găsiți cea mai bună nuanță posibilă de fond de ten sau orice alt produs de machiaj facial și să evitați să aveți un ten tern.

Dar cum se face? Iată câteva sfaturi pentru a vă ghida în definirea tonului și a nuanței pielii.

Nuanța pielii mele

Culoarea pielii tale este destul de ușor de determinat, deoarece este mai deschisă sau mai închisă și poate varia în funcție de anotimp, de exemplu vara.

În general, dar nu exclusiv:

⇒Tenul deschis are părul blond sau roșu, cu ochii deschisi la culoare și pielea deschisă

⇒Tenul mediu are părul blond până la șaten deschis, cu ochi de culoare verde până la aluna și o culoare medie a pielii

⇒Tenul inchis la culoarea parului brun-inchis spre negru, cu ochi inchisi la culoare si piele maslinie

Tonul pielii mele

Pe de altă parte, nuanța tenului nu este neapărat atât de cunoscută și nu este luată în considerare în alegerea unui fond de ten, așa că de multe ori ești dezamăgita când îl aplici.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă definiți subtonul sau nuanța pielii. Dar ce este mai exact subtonul? Este nuanța de piele rezultată din combinația dintre culoarea venelor și pigmentarea pielii care conferă pielii tale nuanta sa particulară.

Există 3 tipuri de tonuri de piele:

⇒ Un ton rece: pentru ten in nuante de roz, albastru si violet;

⇒ Un ton cald: pentru ten in nuante de galben, auriu si aramiu

⇒ Un ton neutru: care este un amestec al celor două de mai sus.

Cum decizi care este?

Subtonul este adesea determinat pe interiorul încheieturii mâinii, unde pielea este mai subțire, uitându-ne la culoarea venelor din interiorul brațului. Pentru va ajuta, puteți aplica un șervețel alb pe încheietura mâinii pentru a crește contrastul și, astfel, a determina mai ușor subtonul.

→ Dacă venele tale sunt în tonuri de albastru sau violet, ai un ton rece al pielii

→ În schimb, dacă venele tale par mai verzui, ai o nuanță caldă a pielii

→ Când întâmpinați dificultăți în a vă defini subtonul deoarece venele par să fie atât albăstrui, cât și verzui, cu siguranță aveți o nuanță neutră a pielii. 

Pentru a vă ajuta să decideți, uitați-vă la modul în care pielea dumneavoastră reacționează la soare. Dacă tinde să devină roșie, este posibil să aveți un ton rece al pielii. Pe de altă parte, dacă capătă imediat o nuanță mai aurie, bronzată, atunci ai o nuanță caldă a pielii. Pentru cei care au o nuanță neutră a pielii, aveți o piele care mai întâi devine roșie și apoi dezvoltă o nuanță aurie atractivă.

Odată ce ți-ai determinat culoarea și nuanța pielii, vei fi gata să alegi fondul de ten care ți se potrivește cel mai bine, dar și textura acestuia.

Nuanța pielii tale nu se rezuma doar la fond de ten

De asemenea, trebuie să știți că subtonul nu este folosit doar pentru alegerea fondului de ten. Astfel, ar trebui să țineți cont de acest lucru atunci când alegeți alte produse de machiaj, cum ar fi  fardul de obraz și rujul . Acest lucru se aplică chiar și în alegerea culorilor hainelor dvs., care vor scoate în evidență ceea ce va avantajeaza cel mai mult.

Poate că nu este ușor să decizi ce nuanță ai pielii, dar acum că ai făcut-o, știi tot ce trebuie să știi pentru a avea un ten strălucitor și luminos.