Actiunea Thymuskin

Actiunea THYMUSKIN se manifesta prin intermediul GKL-02

GKL-02 este complexul patentat de peptide timice, complex care imita extractul natural de timus. Peptidele din complexul active GKL-02 au fost create folosind un procedeu de sinteza a peptidelor si, prin urmare, nu contin componente animale. Compoziția acestui set de peptide imită compozitia extractului total de timus de vitel.

Modul de actiune al Thymuskin

Thymuskin are un efect imunologic asupra foliculilor pilosi, ceea ce este caracteristic unui preparat timic. Ingredientele active din preparatele Thymuskin imbunatatesc migrarea celulara in radacina firului de par (folicul) in timpul fazei de crestere (faza anagena). Foliculii pilosi care inca sunt intacti sunt reactivati, se formează noi fire de par, iar faza de crestere este prelungita semnificativ.  In plus, Thymuskin stimuleaza apararea imunitatii si reduce numarul celulelor foliculare degradate.

Actiunea Thymuskin ajuta in mai multe moduri in cazul tuturor tipurilor de pierdere a parului: inhiba enzimele responsabile pentru caderea parului, blocheaza intens DHT si ajuta la imbunatatirea starii parului pe termen lung. Actioneaza direct la radacinile parului, unde incepe ciclul de viata al parului, si contribuie la regenerarea lor si la extinderea fazei de crestere. Thymuskin activeaza dezvoltarea celulelor in matricea parului, stimuland astfel cresterea acestuia. 

1. Prelungirea fazei de crestere prin protejarea împotriva DHT (dihidrotestosteronului) si a enzimelor

2. Activarea keratinocitelor (celulele care formează firul de par) din matricea firului de par

3. Stimularea cresterii parului de către diverse peptide timice

Mecanism de actiune Thymuskin

S-a dovedit că diverse peptide timice din setul de peptide GKL-02 stimuleaza cresterea parului. Astfel, preparatele Thymuskin pot reactiva cresterea parului in zonele lipsite de par care sunt prezente de mai putin de 3 ani.

Modul de actiune al THYMUSKIN se bazeaza pe reglarea și modularea imunologica. Tehnologia inovatoare de sinteza a peptidelor timice permite acestora sa patrunda profund in piele si astfel sa ajunga la foliculul de par fara nici o dificultate. Thymuskin slabeste enzimele speciale care declansează procesul de cadere a parului.

THYMUSKIN opreste caderea parului si stimuleaza o noua crestere a parului

Prin intermediul peptidelor timice, Thymuskin are o actiune complexa:

- creste viabilitatea keratinocitelor,

- stimuleaza proliferarea limfocitelor,

- inhiba efectul mastocitelor asupra foliculilor pilosi,

- moduleaza direct cresterea foliculilor de par.

Mecanism de actiune Thymuskin
Celulele mastocitare contin serin proteazele tripsina (chimotripsina) si triptaza. Acestea activeaza receptorii activati de proteaze ai keratinocitelor (PAR). S-a demonstrat ca Thymuskin inhiba atat triptaza, cat si tripsina.* Avand in vedere rolul mastocitelor descris mai sus si inhibarea serin proteazelor din celulele mastocite, se poate presupune ca Thymuskin poate reduce sau chiar impiedica moartea celulelor foliculare.

* Birr C.: Development of a Bioassay for the Quality Control of the Drug Substance GKL-02 by Biological means 2005 6 Journal of Investigative Dermatology, Online-Vorabpublikation, 8. März 2012; doi:10.1038/jid.2012.2

Căderea părului poate avea multe cauze. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului sau farmacistului. Informațiile și sfaturile de pe aceste pagini nu înlocuiesc o vizită la medic și nu reprezintă un diagnostic medical.

Articole similare

Cum utilizez THYMUSKIN
Cum utilizez THYMUSKIN
Cum utilizez THYMUSKIN este o intrebare perfect legitima. Fiind un sistem dermatologic, aplicarea trebuie facuta corect, astfel incat eficienta sa fie maxima. Sistemul THYMUSKIN consta in...