Par uscat si deteriorat?

Suferi de par uscat si deteriorat? Asta poate fi foarte enervant! Multi oameni sufera de asta. Dar acum ce urmeaza? Folosind produsele potrivite poti avea un par sanatos, frumos si stralucitor.

Ce este parul uscat si deteriorat?

Suprafata parului este formata din cuticulele de par, acestea permitând depozitarea corecta a hidratarii în par. În parul sanatos, aceste cuticule se suprapun astfel încât stratul exterior al parului sa fie bine închis. Când cuticulele sunt deteriorate, se deschid si echilibrul de umiditate poate fi perturbat. Acest lucru poate duce la uscarea parului. De asemenea, cuticulele deschise si deteriorate fac parul sa para tern si cret si mai putin stralucitor.

Ce cauzeaza parul uscat si deteriorat?

Puteti deteriora parul în mai multe moduri. De obicei, acest lucru se întâmpla deoarece sunt folosite produse gresite sau parul nu este îngrijit corespunzator. Fluctuatiile hormonale pot contribui si la aparitia parului uscat si deteriorat, acestea provocând o lipsa de sebum la nivelul scalpului. Parul uscat si deteriorat poate avea diferite cauze:

Folosind produse gresite

Multe produse pentru ingrijirea parului contin substante degresante puternice precum SLS sau alcool, aceste substante cauzand modificarea productiei de sebum a scalpului si, prin urmare, un par uscat si deteriorat. În scalpul nostru exista glande sebacee (glande grase). Productia de sebum si grasime este necesara pentru a mentine pielea sanatoasa si pentru a o proteja de infectii si bacterii. Asa ca alege întotdeauna produse care nu contin substante nocive, astfel încât productia de sebum a scalpului sa ramâna normala, iar parul si scalpul sa ramâna hranite.

Productia de sebum alterata

Uneori, productia de sebum nu este asa cum ar trebui sa fie, de exemplu, organismul produce prea mult sau prea putin sebum. Fluctuatiile hormonale, de exemplu, pot duce la o productie redusa de sebum, care usuca parul. Apoi, puteti utiliza temporar produse de îngrijire suplimentara ca suport.

Spalarea parului prea des sau incorect

Spalarea prea des sau prea putin poate cauza prea mult sebum si par gras. De asemenea, utilizarea excesiva sau incorecta a balsamului poate face ca parul sa devina gras si fragil. Daca spalati parul si scalpul prea des, modificati productia de sebum, ceea ce poate provoca uscarea severa a parului.

Caldura si/sau styling

De asemenea, utilizarea frecventa a uscatoarelor de par, a ondulatoarelor si a placilor de îndreptat poate provoca par uscat si casant. Parul este format pentru o mare parte din umiditate. Caldura de la aceste instrumente arde umezeala din par si poate provoca uscarea acestuia. Acest lucru dauneaza cuticulei si perturba echilibrul de umiditate al parului. Folosind un produs care protejeaza împotriva caldurii, va protejati parul de uscare. Un produs de protectie împotriva caldurii precum Thymuskin Gel restructurant pune un strat în jurul parului, astfel încât umiditatea sa nu poata fi arsa din par.

Tratamente chimice

Vopsindu-ti, decolorand parul in mod regulat sau aplicand un permanent, schimbi compozitia parului. Aceste tratamente pot deteriora cuticulele parului, determinând parul sa devina uscat si deteriorat. Prin urmare, este important sa ai grija de parul tau chiar si cu aceste tipuri de tratamente.

Cum previi parul uscat si deteriorat?

Pentru a preveni parul uscat si deteriorat, este important sa folositi produsele potrivite si sa le folositi în mod corect.

Catalogul nostru contine produsele ideale pentru a te ajuta sa alegi ce ti se potriveste.

Cel mai bine este sa folositi un sampon blând, hranitor, precum samponul de hidratare Biosince 1975. Acest sampon repara si hidrateaza parul si repara vârfurile despicate. Spalati întotdeauna parul în prealabil o data cu o cantitate mica de sampon pentru a îndeparta murdaria initiala de pe par si scalp. Dupa aceasta, spalati din nou parul cu o cantitate generoasa de sampon. Un sampon deschide cuticulele parului, astfel încât ingredientele active sa poata patrunde corect în par. Un sampon hranitor îngrijeste si scalpul si îndeparteaza grasimea si murdaria de pe par.

Dupa spalarea cu un sampon conditionant si deschiderea cuticulelor parului, este bine sa folosesti un balsam de calitate. Pentru a evita îngreunarea parului, cel mai bine este sa folositi un balsam doar la vârfurile si lungimile parului, si nu la radacini sau pe scalp. De asemenea, este foarte important sa spalati bine dupa aplicarea balsamului.

Pentru un plus de impuls pentru parul tau, poti folosi o masca de par intens hranitoare la fiecare doua pâna la trei saptamâni. Combinând un sampon si un balsam cu o masca de par, oferiti un plus de hidratare si reparati parul uscat si deteriorat. Astfel, parul primeste toate ingredientele necesare pentru a deveni din nou sanatos si stralucitor.

Un par uscat si deteriorat este, intradevar, o problema, dar pe care o poti preveni. Alege sa iti ingrijesti cu regularitate parul astfel incat sa iti pastrezi parul sanatos si hidratat.