Problemele la nivelul scalpului şi al unghiilor
Părul şi unghiile se constituie în cei mai buni indicatori atunci când vrei să depistezi anumite deficite sau afecţiuni cu care se confruntă întregul organism. În acelaşi timp, sănătatea şi aspectul părului şi a unghiilor este condiţionată de folosirea produselor şi tratamentelor cosmetice adecvate, concepute exclusiv pentru îngrijirea şi întreţinerea acestora. Părul şi unghiile sunt expuse permanent factorilor agresivi externi, astfel că vor necesita o îngrijire atentă şi constantă.

Sănătatea scalpului

Aspectul şi calitatea firelor de păr sunt influenţate de sănătatea scalpului, pielea capului având potenţial în a manifesta o serie de dezechilibre şi contexte medicale, dacă nu este îngrijită corespunzător. Genetic, cu toţii suntem înzestraţi cu o podoabă capilară normală, acţinea suferită pe durata vieţii, fiind în mare parte cauzată de dezechilibrele localizate la nivelul scalpului. Din acest motiv, este esenţial ca îngrijirea scalpului să se facă constant, corect şi adecvat specificului acesteia. Un tratament păr și scalp, măştile de păr, şampoanele şi balsamurile, loţiunile şi produsele cosmetice sunt destinate restabilirii sănătăţii pilelii capului, important fiind a fi alese cele de o calitate superioară şi strict caracteristicilor scalpului. 

Sănătatea firului de păr

Firul de păr creste dintr-un folicul şi este format din celule similare pielii, respectiv din proteina denumită keratina. Fiecare folicul este înconjurat la rândul lui de capilare sangvine, având  rolul important de a transporta nutrineţii necesari reproducerii, regenerării si creşterii firului de păr. De aspectul şi sănătatea firului de păr, devine astfel responsabilă circulatia sangvină de la nivelul scalpului, prin aportul de nutrienţi si hormoni pe care îl oferă foliculului. De asemenea, firul de păr va fi direct influenţat şi de factorii externi, precum razele solare, poluarea, praful, vaporii toxici sau temperaturile extreme.

Probleme manifestate la nivelul scalpului şi părului

Orice dezechilibru situat la nivelul pielii capului, va afecta în mod direct şi rapid firul de păr. Vor apărea astfel contexte precum căderea părului, firul subţire şi deteriorat, aspectul tern şi neplăcut al firului de păr, precum şi creşterea greoaie. Căderea părului este una dintre problemele cel mai des întâlnite, calviţia putându-se manifesta total sau parţial. La baza acesteia poate exista  un cumul de disfuncţionalităţi cauzat atât de carenţele nutritionale, cât şi  de demararea  procesul de îmbătrânire, de afectiunile cu care se confruntă organismul sau de un sistem imunitar precar. Din aceste motive, este esenţială aplicarea celor mai eficiente tratamente pentru scalp, folosirea produselor cosmetice adecvate, precum şi modificările aduse stilului de viaţă.

Unghiile

Unghia este  reprezentată de o placă cornoasa subţire, formată din proteina denumita keratină. Matricea unei unghii este reprezentată de rădăcina  localizată sub, în vârful degetelor. Din această rădăcină va creşte  patul cornos al unghiei, în forma şi cu caracteristicile specifice fiecăruia. Unghia este regenerată, hrănita şi susţinută de activitatea sangvină localizată la nivelul radacinii.  Atunci când depozitele de vitamine şi minerale se află în dezechilibru, unghia începe să fie afectată, apărând diferite contexte. Astfel, o unghie în suferinţă va fi unghia care începe să se pigmenteze, manifestă denivelări şi o formă impropire,  se rupe sau se crapă cu uşurinţă. O ungie care începe să manifeste oricare dintre aceste contexte, care nu se bucură de supot nutriţional şi se rupe imediat, avertizează că în organism există dezechilibre, astfel că impune luarea unor măsuri. Modificarea alimenaţie este esenţială, îmbogăţind-o cu o serie de nutrienţi esenţiali unei bune funcţionări a organismului. Pe lângă aceasta, va fi obligatorie intervenţia locală cu tratamente specifice, cu produse cosmetice care au rolul de a susţine unghia în procesul de refacere,  vindecare şi întreţinere într-o formă sănătoasă.

Cum intervii asupra sănătăţii părului şi a unghiilor

Un păr sănătos va fi un păr frumos, rezistent şi bogat,  iar o unghie sănătoasă va fi fină şi lucioasă, va avea o formă naturală şi va fi  rezistentă. Orice modificare la nivelul părului şi al unghiilor reprezintă un semnal de alarmă care anuţă faptul că acestea se confruntă cu suferinţe. Este foarte important ca înainte de a acţiona local asupra scalpului sau a unghiilor, să beneficiezi de o diagnosticare excată, tocmai pentru a te asigura că vei interveni cu produsele şi tratamentele adecvate şi potrivite. Pe langă  intervenţia internă, asigurată prin urmarea anumitot tratamente şi prin schimbarea alimentaţiei, este obligatorie aplicarea unor măsuri din exterior. Astfel, tratamentele împotriva căderii părului, şampoanele şi loţiunile, balsamurile şi măştile de păr, tratamentele pentru unghii, precum şi produsele cosmetice specifice oferite de Onconect.ro vor avea rolul de a completa tratarea şi întreţinerea părului şi a unghiilor, ajutându-te să te bucuri de rezultate rapide şi de durată. În tratarea părului şi a unghiilor este indicat să foloseşti doar produse strict destinate acestora, deloc agresive, sigure pentru organism şi concepute la cel mai înalt nivel de calitate. 


https://www.unica.ro/advertorial/problemele-manifestate-la-nivelul-scalpului-si-al-unghiilor-solutii-de-la-specialistul-onconect-ro-483460