Curcumina

CE ESTE CURCUMINA?

Curcuminoizii sunt compușii responsabili pentru pigmentul galben strălucitor al turmericului condimentat (curcuma longa). Un ingredient cheie al mâncărurilor asiatice, rădăcina de turmeric a fost folosită de mult timp în medicina chineză și ayurvedică pentru a trata toate tipurile de afecțiuni. Interesul față de presupusul rol al turmericului în incidența redusă a bolilor „occidentale” a apărut în India, unde consumul depășește în mod obișnuit câteva grame pe zi, pur și simplu prin adăugarea condimentului la alimentele consumate în mod obișnuit.

CURCUMINA ESTE CEA MAI PUTERNICĂ ȘI CEA MAI ACTIVĂ COMPONENTĂ BIOLOGICĂ A CONDIMENTULUI GALBEN, TURMERICUL.

Popular pentru: artrită și dureri articulare și afecțiuni inflamatorii, precum și pentru sănătatea cognitivă, datorită capacității unice a Longvida de a traversa bariera hemato-encefalică și de a-și exercita efectele antioxidante neurologic.

Curcuminoizii reprezintă 2-8% din turmeric și sunt considerați componentele „biologic active” ale condimentului. Cuprinzând 75% din conținutul total de curcuminoide, curcumina este cea mai puternică. Datorită unui boom în cercetarea turmericului în ultimele decenii, mecanismele din spatele presupuselor sale beneficii pentru sănătate devin din ce în ce mai clare; oamenii de știință au descoperit că curcumina, în special, este responsabilă pentru majoritatea beneficiilor pentru sănătate asociate cu consumul acesteia.

Cercetările au dus, de asemenea, la descoperirea destul de surprinzătoare că mai puțin de 1% din curcumină consumată prin turmeric este de fapt absorbită din intestin în sânge, iar puținul care este, este rapid descompus și excretat. Nu e de mirare, atunci, că turmericul în întreaga sa formă de condiment este legat doar de beneficiile pentru sănătate în țările în care felurile de mâncare care conțin doze mari de turmeric sunt consumate de mai multe ori pe zi.

Pentru a valorifica puterea curcuminei la o scară mai realistă, cercetările recente s-au concentrat pe găsirea unor modalități de a îmbunătăți absorbția curcuminei și de a o menține în formă activă în organism cât mai mult timp posibil. 

CONSUMUL A 1 GRAM DE TURMERIC SUB FORMĂ DE CONDIMENTE NATURALE OFERĂ DOAR 37,5 MG DE CURCUMINĂ. PENTRU A BENEFICIA DE AVANTAJELE CURCUMINEI, LUAREA UNUI SUPLIMENT BIODISPONIBIL ESTE, PRIN URMARE, O ALEGERE INTELIGENTĂ.

PROBLEME CU ABSORBȚIA ȘI BIODISPONIBILITATEA CURCUMINEI

Când vine vorba de cercetarea sau optimizarea beneficiilor curcuminei în organism, primul obstacol de depășit este absorbția sa extrem de slabă. Curcumina este un compus lipofil (care urăște apa), ceea ce înseamnă că este total insolubil în apă și, prin urmare, nu poate trece prin bariera stratului subțire de apă care căptușește interiorul intestinului. Majoritatea curcuminei ingerate (fie din alimente sau suplimente) rămâne pur și simplu în intestin în aceeași formă, neschimbată. Acest lucru face curcumina în mare parte ineficientă, deoarece aproape tot ceea ce ați consumat este literalmente aruncat în toaletă.

CURCUMINA STANDARD ESTE ABSORBITĂ SLAB DIN INTESTIN ÎN FLUXUL SANGUIN.

A doua problemă cu care ne confruntăm este că orice curcumină care este absorbită este transformată rapid de enzimele intestinale și hepatice în produsele sale de descompunere, tetrahidrocurcumină (THC) și hexahidrocurcumină (HHC) prin procese cunoscute sub numele de glucuronidare și sulfatare. Acesta este același mecanism prin care organismul elimină produsele nedorite, cum ar fi toxinele și medicamentele.

Procesul de a lua o moleculă activă insolubilă și de a o transforma într-o moleculă inactivă foarte solubilă permite ca aceasta să fie eliminată eficient de rinichi în urină. Deși acest lucru este benefic în ceea ce privește detoxifierea, nu este benefic pentru menținerea activă a curcuminei în organism. Nu numai că produsele de descompunere a curcuminei sunt prea mari pentru a traversa membranele delicate, cum ar fi bariera hemato-encefalică, dar sunt, de asemenea, preluate rapid de rinichi și excretate prin urină.

În acele țări în care 2-3 grame de turmeric (furnizează ~100 mg de curcumină) sunt consumate în mod regulat la fiecare masă, absorbția și distribuția slabă a curcuminei ar putea să nu fie o astfel de problemă, dar ceilalți dintre noi trebuie să găsim o modalitate de optimizare. acest. Datorită unor companii inovatoare, există acum multe soluții de curcumină „optimizate” pe piață, cu o biodisponibilitate semnificativ îmbunătățită. 

ORICE CURCUMINĂ STANDARD CARE ESTE ABSORBITĂ ESTE RAPID DESCOMPUSĂ ȘI EXCRETATĂ. TIMPUL DE ÎNJUMĂTĂȚIRE AL CURCUMINEI STANDARD ESTE DE ~ 1 MINUT.

OPTIMIZAREA BIODISPONIBILITĂȚII CURCUMINEI

Prima barieră de depășit este absorbția slabă a curcuminei din intestin. Este necesar un vehicul de livrare care să îndeplinească trei cerințe: 

1.solubilitate (pentru a face curcumina solubilă în apă),

2.permeabilitate (pentru a permite curcuminei să pătrundă în celulele intestinale)

3.stabilitate (pentru a proteja curcumina de mediul aspru din stomac și pentru a preveni descompunerea curcuminei de către enzime)

Longvida® Curcumina Optimizata face curcumina solubilă în apă, o protejează de mediul aspru din stomac, îi permite să pătrundă în celulele intestinale și o menține stabilă în organism într-o formă activă. Acest lucru are ca rezultat o biodisponibilitate de 285 ori mai mare și niveluri plasmatice maxime de 65 ori mai mari. Longvida® Curcumina Optimizata folosește tehnologia Solid Lipid Curcumin Particle (SLCP) care satisface toate aceste nevoi. 

Longvida Curcumina Optimizata, Onconect

LONGVIDA® CURCUMINA OPTIMIZATA FACE CURCUMINA SOLUBILĂ ÎN APĂ, O PROTEJEAZĂ DE MEDIUL ASPRU DIN STOMAC, ÎI PERMITE SĂ PĂTRUNDĂ ÎN CELULELE INTESTINALE ȘI O MENȚINE STABILĂ ÎN ORGANISM ÎNTR-O FORMĂ ACTIVĂ. ACEST LUCRU ARE CA REZULTAT O BIODISPONIBILITATE DE 285 DE ORI MAI MARE ȘI NIVELURI PLASMATICE MAXIME DE 65 DE ORI MAI MARI.

În primul rând, SLCP protejează curcumina în formă liberă de contactul cu mediul acid dur al stomacului. De asemenea, SLCP face curcumina solubilă în apă, astfel încât să treacă cu ușurință peste bariera de apă care căptușește celulele intestinale, optimizând astfel absorbția acesteia din intestine. 

În plus, SLCP permite curcuminei absorbite să devină „ambalata” în chilomicroni (molecule purtătoare speciale) în celulele intestinului. Curcumina standard este absorbită din celulele intestinale în fluxul sanguin, unde ajunge rapid la ficat și se descompune. Curcumina inclusă în chilomicroni, totuși, este absorbită direct în sistemul limfatic, ocolind efectiv ficatul înainte de a intra în sânge. Aceasta înseamnă că curcumina activă ajunge în celulele corpului, inclusiv traversând bariera hemato-encefalică, fără a fi descompusă de enzimele hepatice. 

SLCP acționează, de asemenea, pentru a reține curcumina activă în organism, așa cum arată timpul său de înjumătățire excepțional de lung (momentul în care jumătate din cantitatea absorbită este eliminată din sânge). Într-adevăr, cu un timp de înjumătățire de peste 7 ore, Longvida® Optimized Curcumin este una dintre singurele forme de livrare care stabilizează curcumina sub formă liberă în fluxul sanguin, ceea ce înseamnă acțiune prelungită cu o singură capsulă mică zilnică de 100 mg. Longvida® este, de asemenea, singura formă de curcumină cunoscută că traversează bariera hemato-encefalică. În furnizarea și reținerea curcuminei active în formă liberă, Longvida® Optimized Curcumin este cel mai eficient produs de curcumină de pe piață și soluția ideală pentru obținerea unor niveluri adecvate fără mega-dozarea necesară în mod normal cu curcumina standard. 

LONGVIDA® CURCUMINA OPTIMIZATA ARE UN TIMP DE ÎNJUMĂTĂȚIRE FĂRĂ PRECEDENT DE PESTE 7 ORE ȘI ESTE SINGURA FORMĂ DE CURCUMINĂ CUNOSCUTĂ CĂ TRAVERSEAZĂ BARIERA HEMATO-ENCEFALICĂ.

  • CALITATEA CONSISTENTĂ A PRODUSULUI GARANTATĂ

Fabricat respectand normele GMP - standarde de calitate pe care producătorii de medicamente trebuie să le îndeplinească în procesele lor de producție pentru a se asigura că produsele sunt de înaltă calitate constant

REFERINŢĂ:

Gota VS, Maru GB, Soni TG, Gandhi TR, Kochar N, Agarwal MG. Safety and pharmacokinetics of a solid lipid curcumin particle formulation in osteosarcoma patients and healthy volunteers. J Agric Food Chem. 2010 Feb 24;58(4):2095-9.