Alopecia difuza

Alopecia difuza este forma de alopecie care se refera la caderea parului la nivelul intregului scalp

Imaginează-te privindu-te în oglindă și observând că părul tău începe să se subțieze și să cadă în cantități alarmante. Aceasta este experiența multor persoane care se confruntă cu alopecia difuză. Această afecțiune a scalpului poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine și calității vieții.

Alopecia difuză este o formă de pierdere a părului în care acesta se subțiază și se rărește pe tot scalpul. De obicei, părul cade în mod uniform și nu provoacă chelie totală, așa cum se întâmplă în cazul alopeciei areate.

Cauzele alopeciei difuze pot si multiple si exista diferite motive cunoscute pentru trecerea prematura de la faza de creștere (faza anagena) la faza de cadere a parului (faza telogena):

⇒ Infecții cu febra ridicata

⇒ Deficiențe de proteine, fier sau vitamine

⇒ Dezechilibre hormonale, in cazul femeilor (sarcina / naștere, menopauza)

⇒ Boli hepatice

⇒ Operații severe

Stresul, un volum de munca agitat și ridicat și presiunea psihologica sunt, de asemenea, unele dintre cauzele din ce în ce mai frecvente ale alopeciei difuze. În mod natural, caderea difuza a parului dispare adesea odata ce cauza este eliminata - dar cauza este adesea necunoscuta și, prin urmare, caderea parului persista mulți ani. 

În căutarea soluțiilor pentru această problemă, cercetările au început să se îndrepte către peptidele timice, substanțe cu potențial terapeutic remarcabil.

Eficienta Thymuskin Med


Evolutie alopecia difuza

Progresie tipica a alopeciei difuze

În caz de cadere persistenta severa a parului, poate aparea subțierea progresiva a parului.
Îngrijire cu THYMUSKIN® in alopecia difuza

Complexul de ingrediente active prezente in Thymuskin este o reproducere integrata a extractului natural de timus - o structura peptidica modelata dupa natura.
 

GKL-02, complexul de peptide timice conținut în Thymuskin, actioneaza prin inhibarea diferitelor enzime implicate direct in caderea parului. Eficacitatea biologica a Thymuskin este semnificativa si evidenta prin reactivarea keratinocitelor (celulelor parului), care influențeaza decisiv creșterea fiziologica a parului. Procesul de formare a parului este stimulat și este extinsa faza de creștere. Acest lucru activeaza creșterea parului într-un mod durabil.


Thymuskin Med Serum aloepcie difuza

THYMUSKIN® MED


În cazul alopeciei difuze a parului, va recomandam sa folosiți serul-gel Thymuskin Med pentru cel puțin 3-6 luni.

Serul Thymuskin Med, sub forma de gel, este conceput special pentru tratamentul caderilor moderate si severe a firelor de par, precum și pentru scalpul sensibil sau uscat.

Vezi detalii si Linia de produse
Linia Thymuskin Forte


THYMUSKIN® FORTE


Pentru caderile masive ale parului va recomandam sa folosiți serul Thymuskin Forte. Este linia de produse cu cea mai mare concentratie de ingredient activ eficient in toate tipurile de alopecie. Puteti alege samponul Thymuskin care se potriveste cel mai bine tipului dumneavoastra de par.

Vezi detalii si Linia de produse
Procesele de regenerare a parului necesita timp dupa episoadele de alopecie. Efectul pozitiv al tratamentului depinde întotdeauna de predispoziția individuala, si, printre altele si de interesul persoanei afectate. Exista un numar tot mai mare de femei afectate din cauze hormonale, dar rata de succes in procesul de regenerare al parului este mare.

Eficacitatea si tolerabilitatea THYMUSKIN MED (sampon si ser) in cazul alopeciei difuze a fost evaluata in cadrul unui studiu multicentru* desfasurat pe un grup de 184 de femei si un grup  de 57 de barbati, timp de 6 luni (Telogen effluvium).

* Barbareschi M. et al.: Multicenter study on the efficacy of a serum and shampoo for local application containing nature-identical thymus peptides for use in androgenetic hair loss and chronic telogenic effluvium in women and men. Published 2013 in Journal of Plastic Dermatology (Issue 9, 2013 - ISSN 2035-068

Caderea parului poate avea multe cauze. Daca problema persista, solicitați sfatul medicului sau farmacistului. Informațiile și sfaturile de pe aceste pagini nu înlocuiesc o vizita la medic și nu reprezinta un diagnostic medical.

Articole similare

Actiunea Thymuskin
Actiunea Thymuskin
Actiunea THYMUSKIN se manifesta prin intermediul GKL-02 GKL-02 este complexul patentat de peptide timice, complex care imita extractul natural de timus. Peptidele din complexul active GKL-02...