Caderea parului in timpul menopauzei

Perioadele din viata unei femei

Doi hormoni joaca rolurile principale in perioada de viata a unei femei: estrogen, care joaca predominant un rol in prima jumatate, si al sau  "partener ", progesteron. Chiar daca acestia sunt responsabili pentru ciclul feminin, ambii hormoni nu sunt in intregime  hormoni "feminini". Ei sunt, de asemenea, sintetizati de corpul masculin, dar in alte locuri si cantitati. Estrogenul initiaza prima faza a ciclului feminin pana la ovulatie. Sub influenta hormonului, un folicul se maturizeaza, iar daca apare o sarcina, se va implanta in uter. 

Progesteron in a doua jumatate a ciclului

In cazul in care ovulatia a aparut, progesteronul se asigura ca organismul pregateste totul pentru o sarcina iminenta: stratul membranei uterine se ingroasa si circulatia sa este activata pentru a oferi o aprovizionare optima cu sange pentru copil in cazul unei fertilizari reusite. Interactiunea dintre estrogen si progesteron permite un proces biologic lin pentru o reproducere reusita. 

Menopauza – lucrurile se amesteca usor...

Pentru femei, menopauza inseamna o schimbare majora de viata. Indiferent daca ea vrea copii sau nu, totul functioneaza diferit in termeni biologici dupa menopauza. Este logic ca lucrurile pot deveni un pic cam dure - atat fizic, cat si emotional - atunci cand programul biologic obisnuit este din nou complet rescris. Procesele obisnuite se modifica intre hormoni, estrogen si progesteron, iar aceasta echipa care colaboreaza atat de bine se poate poticni un pic... 

Probleme hormonale ca principalul motiv al pierderii parului la femei

Femeile sufera de caderea parului din ce in ce mai frecvent. Incertitudinile sunt adesea mari, mai ales ca problema poate deveni o problema de zi cu zi. Este un fapt ca variatii hormonale, de multe ori, pot duce la pierderea parului pe termen scurt sau permanent. Estrogenul, de exemplu, participa la reglarea ciclului de crestere a parului. Cand nivelurile de estrogen scad, acest ciclu de crestere se scurteaza, iar consecinta este caderea parului. 

Deficit de estrogen sau exces? Ambele pot provoca caderea parului

In timpul menopauzei, organismul reduce productia de estrogen si progesteron, pana cand perioadele menstruale se opresc, in cele din urma, cu totul. Dar nu doar cu reducerea absoluta a nivelurilor hormonale are organismul are de a face - modificarile in raportul de estrogen si progesteron produc, de asemenea, alete simptome tipice menopauzei. De exemplu, in cazul in care nivelul de progesteron scad mai mult decat nivelul de estrogen, se vorbeste de dominare estrogenica; ambele valori scad, dar in proportii diferite. Simptomele sunt similare cu cele de deficit doar de estrogen. 

Menopauza nu este singura cauza

Variatii hormonale similare cu cele cauzate de menopauza se dezvolta, de asemenea, la femeile care au avut ovarele eliminate din motive de sanatate sau care au avut o histerectomie. In toate aceste cazuri, echilibrul hormonal este deranjat intr-o astfel de masura incat consecintele pot fi vizibile sub forma de probleme de crestere a parului si caderea parului.
 Poate Thymuskin ajuta?

Cauzele pierderii parului ar trebui sa fie bine clarificate; daca acestea nu sunt corectate, problema va fi dificil de rezolvat complet. Ca un supliment la terapia cauzatoare, Thymuskin asista in mai multe moduri toate tipurile de caderea parului: inhiba enzimele responsabile pentru caderea parului si ajuta la imbunatatirea starii de sanatate a parului pe termen lung. Acesta actioneaza direct la radacinile parului, unde incepe ciclul de viata al parului, si contribuie la regenerarea lor si la extinderea fazei de crestere. Acesta activeaza dezvoltarea de celule de par in matricea parului, stimuland astfel cresterea unui nou par.
De asemenea, femeile ar trebui sa incerce sa trateze menopauza in modul cel mai relaxat posibil, deoarece stresul si grijile pot intensifica semnele si simptomele in aceasta perioada de viata.

Ia initiativa si vezi cum alegi produsele THYMUSKIN potrivite parului tau!

Căderea părului poate avea multe cauze. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului sau farmacistului. Informațiile și sfaturile de pe aceste pagini nu înlocuiesc o vizită la medic și nu reprezintă un diagnostic medical.

Articole similare