Soare, vara si protectie solara

Soarele strălucește, cerul este albastru și plecăm să ne bucurăm de căldura verii. După o iarnă rece și o primăvară mereu fluctuantă, ne înghesuim pe străzi, parcuri, plaje și locuri de festival de îndată ce sosește vara.

Și bineînțeles, odată cu soarele și vara vine... crema de soare! Deja la sfârșitul primăverii, indicele UV urcă până acolo unde trebuie să ne protejăm pielea pentru a evita arsurile și deteriorarea soarelui.

În fiecare an, primim o serie de întrebări despre cremele de protecție solară și utilizarea lor, așa că am creat un scurt ghid pentru tine.

INDICELE UV – CÂND AR TREBUI SĂ MĂ PROTEJEZ?

Prezentare generală a indicelui UV:

1 – 2: Scăzut

3 – 5: Mediu

5 – 7: Înalt

8 – 10: Foarte mare

11 +: Extrem de ridicat 

Când indicele UV este de 3 sau mai mult, ar trebui să utilizați cremă solară și să urmați recomandările Autorității Daneze de Sănătate pentru a căuta umbră și a purta o pălărie de soare/îmbrăcăminte ușoară pentru a vă proteja pielea, în special între prânz și 15:00 când razele soarelui sunt cele mai puternice. .

CE SPF AR TREBUI SĂ FOLOSESC?

SPF înseamnă factor de protecție solară și există câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un factor de protecție solară:

- Cât timp și cât timp ar trebui să petreci la soare?

- În ce perioadă de timp?

- Unde vă aflați – soare direct, la umbră etc.

- Este protectie solara pentru fata sau protectie solara pentru corp?

Desigur, alegerea factorului de protecție solară depinde și de tipul tău de piele. Dacă aveți pielea deschisă și sensibilă, poate fi necesar să utilizați factorul 30 – 50.

Numărul SPF este o indicație a cât de mult timp pielea este protejată împotriva înroșirii decât dacă pielea nu este protejată de protecție solară. Aceasta înseamnă că, folosind SPF15, înmulțiți cu 15 timpul pe care v-ar lua în mod normal să vă ardeti la soare – în principiu, veți putea sta la soare de 15 ori mai mult înainte de a vă arde.

Desigur, este doar orientativ!

Bineinteles, depinde și de perioada anului, de indicele UV, de cantitatea de protecție solară pe care o folosești, dacă înoți, transpiri sau daca esti acoperit de îmbrăcăminte.

CE NE FAC RAZELE SOARELUI?

Soarele este dur cu pielea, nu doar la suprafață cu arsuri solare, ci în toate straturile sale.

Razele UV ale soarelui pot provoca daune profunde și invizibile straturilor inferioare ale pielii și sunt una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature a pielii. Expunerea la razele soarelui poate provoca daune solare, adică atunci când pielea a fost expusă la efectele nocive ale soarelui de câțiva ani. Aceste daune solare sunt adesea observate la persoanele cu piele deschisă, deoarece sunt mai predispuse la arsuri solare, dar, desigur, daunele solare se pot întâmpla oricui.

Suntem afectați de lumina soarelui de-a lungul vieții noastre. Ne „acumulăm” de-a lungul anilor și, prin urmare, ani de expunere la soare a pielii vor avea consecințe. Doar dacă am pleca de la zero în fiecare an, dar nu, de aceea este important să te protejezi cu cremă de soare pe tot parcursul vieții.

CÂT DE MULTĂ PROTECȚIE SOLARĂ AR TREBUI SĂ FOLOSESC?

Mai bine prea mult decât prea puțin.

Regula generală este o mână pe un singur corp; o mână de copil pentru corpul unui copil și o mână de adult pentru corpul unui adult. 

CÂT DE DES AR TREBUI SĂ APLIC PROTECȚIE SOLARĂ?

Aproximativ la fiecare 2-3 ore. Depinde din nou dacă ai transpirat mult, dacă te-ai făcut baie și te-ai uscat cu un prosop, câtă cremă de protecție solară ai folosit etc. 

CU CÂT TIMP ÎNAINTE TREBUIE APLICAT

Este recomandat să aplicați protecție solară pe cca. Cu 20 de minute înainte de a ieși la soare.

Ar fi grozav dacă poți aplica crema de două ori, la un interval de 20 de minute. Acest lucru crește probabilitatea ca întregul tău corp să fie acoperit.

ÎN CE ORDINE AR TREBUI SĂ FOLOSESC CREME ȘI CREME DE PROTECȚIE SOLARĂ

Ar trebui să vă folosiți cremele exact așa cum ați face de obicei. Curăță, ser, cremă de zi și apoi crema de protecție solară la sfârșit.

Dacă folosești o cremă hidratantă cu SPF, folosește-o în aceeași ordine.

RAZE UVA ȘI UVB

Probabil că ai mai întâlnit termenii de raze UVA și UVB în legătură cu protecția solară, dar ce înseamnă mai exact aceștia?

Raze UVA: cele mai lungi raze de la soare care intră adânc în piele. Suntem expuși la razele UVA pe tot parcursul anului, chiar și în zilele gri. Sunt foarte puternice și chiar ne afectează prin geamurile geamurilor, de exemplu când ești în mașină.

Razele UVA sunt cele care pot provoca modificări pe termen lung ale celulelor pielii, provocând:

- Alergia la soare

- Dezvoltarea cancerului de piele

- Modificări de pigmentare

- Foto-imbatranire (pielea devine flasca si apar ridurile)

Raze UVB : raze scurte de care ne lovim când soarele este pe cer. În special acest tip de lumină solară riscă să ne înroșească sau să ne ardă.

Spre deosebire de razele UVA, razele UVB sunt blocate de nori și sticlă, de exemplu, dar poate pătrunde totuși în epidermă. Razele UVB sunt cele care dau pielii culoarea maronie, dar pot provoca, de asemenea, arsuri, reactii alergice si cancer de piele, asa ca este important sa va protejati de razele UVB.

Ar trebui să alegeți întotdeauna creme de protecție solară care protejează împotriva ambelor tipuri de raze.

CÂT DUREAZĂ CREMA DE PROTECȚIE SOLARĂ?

Nedeschise, cremele de protectie solara pot rezista până la 3 ani. Acestea trebuie depozitate într-un loc întunecat și nu prea cald.

Odată deschis, produsul se poate păstra minim 1 an; probabil mai mult - verificati indicatorul de pe ambalaj.
Dacă crema de protecție solară este lăsată la soare sau, de exemplu, într-o mașină foarte fierbinte pentru o perioadă lungă de timp, încet-încet își va pierde eficacitatea.

Dacă mirosul, consistența sau culoarea se schimbă, produsul trebuie aruncat întotdeauna. 

CUM FUNCȚIONEAZĂ CREMA SOLARĂ?

Crema de protecție solară funcționează prin filtrarea sau reflectarea razelor periculoase ale soarelui.
Există două tipuri de filtre: filtrul fizic, care se află deasupra pielii, adesea cu o nuanță albicioasă, care reflectă razele departe, și filtrul chimic (care nu este periculos), care pătrunde în stratul exterior al pielii și filtrează razele UV, astfel încât acestea să nu pătrundă și să nu provoace daune.

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU SERIA NOASTRĂ DE PRODUSE DE SOARE: STAY de la Beaute Pacifique

Seria noastră solară constă din patru produse unice: Cremă de protecție solară pentru față și decolteu, protecție solară pentru corp, Fluidul pentru față și corp și Loțiune după soare. Toate produsele sunt dezvoltate cu atenție pentru a oferi pielii tale cea mai bună îngrijire și protecție la soarele de vară.

Comun întregii serii este adăugarea de resveratrol și procianidine din extractul special din semințe de struguri chilian, care împreună cu vitamina E oferă un efect antioxidant puternic, protejând pielea de daunele radicalilor liberi.

Atât cremele de protecție solară facială, cât și cremele de corp sunt produse de protecție solară fără parabeni. Sunt realizate cu formulări care reduc la minimum uleiul, astfel încât pot fi folosite și ca creme de protecție solară pentru pielea predispusă la pete.

Stay Natural: Un fluid delicios și moale, cu factor 20, care protejează împotriva razelor solare și reduce daunele provocate de soare cauzate de vârstă. Uleiul solar poate fi folosit atât pe față, cât și pe corp, așa că este grozav de păstrat în geantă.

Conține o peptidă biomimetică care stimulează pielea să producă mai multă pigmentare cu melanină – procesul natural de bronzare al pielii – ca apărare împotriva soarelui. Așadar, creșteți posibilitatea unei străluciri frumoase în timp ce vă protejați pielea.

Este un spray de protecție solară care face uleiul ușor de aplicat. Rețineți că multe persoane nu aplică suficient produs atunci când este pulverizat, așa că aplicați de mai multe ori și la intervale regulate pentru o protecție optimă. Stay Natural protejează împotriva razelor UVA și UVB. 

Stay Beautiful: Cremă de protecție solară facială luxoasă și confortabilă cu factor 30. Stay Beautiful conține antioxidanți puternici care ajută la întârzierea semnelor de îmbătrânire ale pielii. Împreună cu SPF-ul ridicat, care protejează pielea de arsurile solare și daune, obțineți un dublu efect anti-îmbătrânire. De asemenea, conține glicerină pentru a menține pielea hidratată. Ajută să facă din Stay Beautiful cea mai bună protecție solară pentru față – dacă ne întrebați pe noi.

Crema de protecție solară conține filtre chimice care previn albirea, ceea ce o face cel mai bun pariu pentru o protecție solară negrasă (dacă ar avea un filtru fizic, ar produce stratul alb de pe piele pe care majoritatea oamenilor îl recunosc din copilărie).

Stay Beautiful protejează atât împotriva razelor UVA, cât și a razelor UVB.  

Stay Outside : Cremă de protecție solară hidratantă și eficientă pentru corp cu SPF 30. Crema de protecție solară protejează atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB și previne arsurile solare. Aplicarea cremei solare pe corp reduce semnificativ riscul de deteriorare a soarelui și înseamnă că pielea rămâne netedă și suplă mai mult timp.

Aveți nevoie de mai multă protecție solară decât ați putea crede – dacă aveți îndoieli, probabil că nu ați folosit suficientă. 

Stay Cool: Cel mai frumos aftersun. Stay Cool este atât răcoritor, cât și liniștitor pentru pielea arsă de soare, care va simți imediat ușurarea liniștitoare a extractului de rădăcină de lemn dulce.

Este atât de important să te asiguri că pielea ta primește cea mai bună îngrijire posibilă dacă ai un accident – și chiar dacă nu ai avut un accident, dar totuși ai fost „sărutat” de soare. Pielea are nevoie de umiditate, iar acest aftersun ajută la aceasta prin utilizarea vitaminelor C și E, scualanului și glicerinei.

Plus! Loțiunea noastră după soare conține Menthyl PCA, care îi conferă un efect de răcire și acționează ca un repelent împotriva țânțarilor!